در رابطه با بررسی ابتدایی جمعیتی جهت انتخاب جمعیت مناسب برای نمونه گیری و اجرای مطالعه کهورت بیماری های غیر واگیر رفسنجان، پروپوزالی تدوین گردید. سپس برای جمع آوری اطلاعات جمعیتی- بهداشتی با توجه به جمعیت و منطقه تحت پوشش، به مراکز بهداشتی درمانی شهری روستایی مراجعه شد. در این زمان فرصت کافی جهت مشاهده وضعیت منطقه و همچنین ویژگی های خاص جمعیتی به صورت عینی و ملموس برای کارشناسان فراهم شد.
بعد از طی مراحل اداری و معرفی کارشناسان از طرف معاونت پژوهشی به معاونت بهداشتی و سپس معرفی آنها به تمامی مراکز بهداشتی درمانی شهری/روستایی، کارشناسان جمع آوری اطلاعات را شروع کردند. در ابتدا اطلاعات مربوط به کلیه مراکز شهری شهر رفسنجان که تعداد آنها 9 مرکز می باشد جمع آوری شد.
نکته مهم دیگر بحث تمرکز انتخاب جمعیت است. از آنجایی که مطالعات کهورت بسیار طولانی می باشند و نیاز به پیگیری جمعیت تحت پوشش در طول اجرای مطالعه از ضروریات است، لذا در صورتی که انتخاب جمعیت در ابتدا در نقاط بسیار پراکنده صورت گیرد جمع آوری اطلاعات و همچنین پیگیری های آتی و انجام معاینات دوره ای لازم بسیار دشوار خواهد بود. از این رو مطلوبتر خواهد بود که تمرکز جمعیت، البته تا جایی که منجر به تورش انتخاب نشود و نیز جمعیت مناسب انتخاب شود، حفظ گردد. البته این نکته نیز قابل توجه است که در صورت اجرای موفقیت آمیز مراحل اول در جمعیت میتوان بسته به شرایط و امکانات، منطقه تحت پوشش را گسترش داد.
برای انتخاب جمعیت و از آنجایی که مدت پیگیری در مطالعه کهورت طولانی است؛ لازم است که جمعیت انتخابی تا حد امکان دارای میزانهای مهاجرت پایینی باشد و نیز رشد جمعیت تغییرات چشمگیر و زیادی نداشته باشد. از این رو یکی از اهداف این بررسی توجه به وضعیت مهاجرت و رشد جمعیت است که تا حد امکان ثابت باشند.
در پایان جمع آوری اطلاعات از مراکز مشخص شد تفاوت چندان قابل ملاحظه ای بین جمعیت تحت پوشش مراکز وجود ندارد که البته با توجه به اینکه شهر رفسنجان کلان شهر نیست و بافت شهری چندان قابل تفکیک از بافت روستایی و سنتی قدیم نمی باشد و هنوز هم تا حد زیادی فرهنگ مردم ترکیبی از فرهنگ روستایی و شهری است. بدین جهت اگر بخواهیم جمعیتی که برای نمونه گیری و شروع کار انتخاب می کنیم را فقط از جمعیت شهر رفسنجان انتخاب کنیم چه بسا با توجه به ترکیب جمعیت می توان هدف نمونه گیری از شهر و روستا و هدف تمرکز جمعیت را همزمان برآورده ساخت چرا که هم جمعیت تحت پوشش بافت شهری روستایی دارد و هم تعدادی از مراکز دارای چند روستای تحت پوشش می باشند.
نکته دیگر اینکه با محاسبه جمعیت 70-35 ساله مشخص شد به طور میانگین حدود 30% از جمعیت تحت پوشش هر مرکز در این رده سنی قرار دارد که با فرض شرکت 100 درصدی افراد برای تامین حداقل جمعیت لازم برای شروع مطالعه که 10000 نفر می باشد؛ ضرورتاً نیاز است از چند مرکز اطلاعات جمع آوری شود.
در پایان تصمیم گرفته شد که این طرح با دعوت از افراد 35 تا 70 سال تحت 5 مرکز بهداشت رفسنجان انجام شود. لذا برای به سرانجام رسیدن آن نیازمند حضور و همکاری مردم تحت پوشش این پنج مرکزهستیم.
انتخاب حالت کور رنگی
سرخ کوری سبز کوری آبی کوری سرخ دشوار بینی سبز دشوار بینی آبی دشوار بینی تک رنگ بینی تک رنگ بینی مخروطیتغییر اندازه فونت:
تغییر فاصله بین کلمات:
تغییر فاصله بین خطوط:
تغییر نوع موس: